KÖZLEMÉNY

Főállatorvosi közlemény

HIRDETMÉNY

Lakossági tájékoztatások

TÁJÉKOZTATÁS

Óvodai beiratkozás

Egészségügyi alapellátás (ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0034)

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Uniós támogatásból kerülnek fejlesztésre Szihalom községben az egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálatok

2014/06/23

Szihalom Községi Önkormányzat 58.043.284,- Ft uniós támogatásban részesült az ÉMOP-4.1.1/A-12 - Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás keretében megvalósult az orvosi rendelő teljeskörű felújítása, energetikai korszerűsítése, belső átalakítása és eszközök beszerzése. Az átalakítást követően az épületbe költözött az eddig más helyszínen meglévő fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat.

Szihalom Községi Önkormányzat 2013. májusában 58.043.284,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett ÉMOP-4.1.1/A-12 - Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése” című Európai Uniós pályázati felhíváson. A projekt támogatási intenzitása 100%.

Az eredményes közbeszerzési eljárást követően az Önkormányzat a FÜZES-FIX Konzorciummal kötötte meg a Vállalkozási Szerződést. A kivitelezési munkálatok a vállalt határidő előtti pár nappal, 2014. június 13-án be is fejeződtek.

A projekt keretében megtörtént az orvosi rendelő teljes körű felújítása és energetikai korszerűsítése, belső átalakítása. Az átalakítást követően az eddig használaton kívüli szolgálati lakás helyére az épületbe költözött az eddig más helyszínen meglévő fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat. Az infrastruktúrafejlesztés mellett megtörtént az orvosi eszközök cseréje és pótlása, valamint a bútorzat fejlesztése is. A fogorvosi rendelőbe beszerzésre került egy nagy értékű új fogászati kezelőegység, a háziorvosi rendelő részére az orvosi eszközök sterilizálását végző autokláv, vérnyomásmérők, valamint a fül vizsgálatához használható otoszkóp, a védőnői szolgálat részére pedig kisgyermekek hallását és beszédértését vizsgáló készülékek, magasságmérő és vérnyomásmérő készülékek, magzati szívhang hallgató készülék, csecsemőmérleg. A betegek és kisgyermekek részére a barátságos hangulatú terek és a kényelmes, új székek és padok könnyítik meg a várakozás perceit.

Jelen fejlesztés megvalósításával az Önkormányzat célja az volt, hogy a település betegei, várandós kismamái és kisgyermekei magas színvonalú, akadálymentesen elérhető egészségügyi ellátásban részesülhessenek lakóhelyükön.

A pályázati azonosító: ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0034
A projekt címe: Egészségügyi alapellátás fejlesztés Szihalom községben
Közreműködő Szervezet: NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

Kapcsolat:
Szihalom Községi Önkormányzat
3377 Szihalom, Hunyadi út 78.
Telefon.:  +36 (36) 492-000
On-line: http://www.szihalom.hu
E-mail: polghiv@szihalom.t-online.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Uniós támogatásból kerülnek fejlesztésre Szihalom községben az egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálatok

2014/01/15

Szihalom Községi Önkormányzat 58.043.284,- Ft uniós támogatást nyert az ÉMOP-4.1.1/A-12 - Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás célja az orvosi rendelő teljeskörű felújítása, energetikai korszerűsítése, belső átalakítása és eszközök beszerzése. Az átalakítást követően az épületbe költözik az eddig más helyszínen meglévő fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat.

Szihalom Községi Önkormányzat 2012. decemberében pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett ÉMOP-4.1.1/A-12 - Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése” című Európai Uniós pályázati felhívásra, melynek keretében 58.043.284,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt támogatási intenzitása 100%.

A projekt keretében megtörténik az orvosi rendelő teljeskörű felújítása és energetikai korszerűsítése, belső átalakítása. Az átalakítást követően az eddig használaton kívüli szolgálati lakás helyére az épületbe költözik az eddig más helyszínen meglévő fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat. Az infrastruktúrafejlesztés mellett megtörténik az orvosi eszközök cseréje és pótlása, valamint a bútorzat fejlesztése. Jelen fejlesztés megvalósításával célunk az egészségügyi alapellátás infrastrukturális és eszközfejlesztése annak érdekében, hogy a település betegei, várandós kismamái és kisgyermekei magas színvonalú, akadálymentesen elérhető egészségügyi ellátásban részesülhessenek lakóhelyükön.

A pályázati azonosító: ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0034
A projekt címe: Egészségügyi alapellátás fejlesztés Szihalom községben
Közreműködő Szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Kapcsolat:
Szihalom Községi Önkormányzat
3377 Szihalom, Hunyadi út 78.
Telefon.:  +36 (36) 492-000
On-line: http://www.szihalom.hu
E-mail: polghiv@szihalom.t-online.hu