Polgármesteri köszöntő

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a falu minden polgárát! Mindenekelőtt köszönöm az Önök bizalmát, aminek eredményeképpen most polgármesterként üdvözölhetem a falu minden lakosát! Vállaltam a feladatot, hogy egy élhető települést építsünk az elkövetkezendő években, s ehhez jómagam és a képviselőtestület minden megválasztott tagja mindenféle díjazás és tiszteletdíj nélkül fogja végezni munkáját. Ez nemcsak választási ígéretként hangzott el részemről, hanem valójában is így gondolom, és képviselőtársaimmal együtt e szerint fogunk cselekedni,- bebizonyítva,- hogy az összefogás egy szebb jövőért, önzetlen, őszinte, tiszta érzésből is fakadhat, nemcsak önző számításból!

Bármilyen hihetetlenül is hangzik egyeseknek ez a gondolat, létezik még tiszta erkölcs, és rá kell ébredni mindenkinek arra, hogy az igazi boldogság abból a belső szeretet-kényszerből tör a felszínre, amit embertársainkért önzetlenül teszünk, „hiszen a szeretet az egyetlen, amiből több lesz, ha szétosztják.”

Nyíltan, őszintén kell feltárni bajainkat, s nem egymást irigyelve, hanem egymást segítve juthatunk előre, s lehetünk egymás boldogulására! Az egyén boldogsága pedig adja majd a nagyobb közösség boldogulását és sikerét! Én a magam nevében a falu minden lakosának szeretnék a javára tenni, ami csak úgy lehetséges, ha a közösség minden egyes tagja a saját családja, rokonsága, szomszédjai, ismerősei, barátai és minden szihalmi lakos boldogulására cselekszik szóval és tettel!

Ezen gondolatok jegyében kívánok sikeres,- eredményekben, örömökben, vidámságban gazdagodó,- egymást tisztelő boldog jövőt minden szihalmi polgárnak!

Alapvetően a négy évre ígért választási programomat fenntartom, a konkrétumok megfogalmazására azonban felelősségteljesen csak az országgyűlés költségvetésének elfogadása után, a normatívák ismeretében lehet vállalkozni. Addig, míg ez megtörténik, türelmüket kérjük. Az idősek köszöntésére készülünk, s ezúton szeretném meghívni a község valamennyi „szép korú” lakosát december 3-án 14 órára a Művelődési Házban megrendezett találkozóra! Igyekszünk emlékezetessé-, ünnepivé varázsolni ezt az alkalmat mindazok számára, akik megtisztelnek bennünket jelenlétükkel. A színvonalas műsor mellett, könyvbemutató, Szihalomhoz köthető kiállítás és egyéb meglepetések is várják az érdeklődőket, többek között kis ajándékcsomag a rendezvény végén.

Tiszta szívvel ajánlom munkámat és a képviselőtestület munkáját a falu lakosságának szolgálatába, - egy szebb jövő reményében:

Bóta József Sándor
polgármester