KÖZLEMÉNY

RENDKÍVÜLI VESZÉLYHELYZET

HIRDETMÉNY

Lakossági tájékoztatások

TÁJÉKOZTATÁS

Óvodai beiratkozás

Szihalom Mozgáskorlátozottainak És Barátainak Egyesülete

Tájékoztató

A verseny célja:
Az Útirány Egyesület Tehetségpont lévén szívügyének tekinti a tehetséggondozást. A tehetségek felkutatásáért az Egyesület 12 szervezettel, együttműködő partnereivel 2013. május 21-én megalakította a Tisza-tavi Térségi Tehetségsegítő Tanácsot (TITE-t). A TITE alapítói között zenei tehetség területtel többen is foglalkoznak, és jelentős sikereket tudnak felmutatni, a tehetséges fiatalok gondozásával.

Jelenleg ifjú zenei együttesek, zenekarok felkutatására irányítottuk figyelmünket. Szeretnénk, megismerni és megismertetni azokat a zenekarokat, amelyek kellő elhivatottsággal és tehetséggel rendelkeznek.

A verseny felépítése:
A beérkezett jelentkezések után, a zenekarok fellépését beosztjuk. A fellépések 2013. augusztus 10-én, a Szabad strand mellett felállított színpadon kerülnek megrendezésre. A fellépések előtt a helyszínen bemutatkozó interjút készítünk az együttesekkel, melyet rögzítünk.

A fellépések alatt 3 tagú szakmai zsűri dönti el, melyik 3 zenekar a legjobb. Azok zenekarok az est folyamán már egy hosszabb zenei repertoárral mutathatják be tudásukat. A 3 zenekar koncertje után a zsűri döntést hoz és kiderül, hogy ki nyeri a tehetségkutatót.

A többi zenekarnak is van oka az izgalomra, hiszen a közönségdíjat még bármelyik csapat elnyerheti. Mindenki szavazhat a nap folyamán. Egy kiállított szavazóládában gyűjtjük a szavazatokat.

A tehetségkutató verseny részletes menetrendje:
jelentkezési lapokat, a demó felvételeket (ha van), legkésőbb augusztus 8-ig várjuk.  Csak 8 fellépőnek van hely egy napra. Ha a jelentkező zenekarok száma megközelíti a 20-at, a rendezvényt a következő nap is folytatjuk, akkor az első nap nem hirdetünk győztest.  

Érkezés: Akik több napra érkeznek, ők az általuk előre lefoglalt helyen, a Kempingben elhelyezkedhetnek ahol kempingezés, sátorozási lehetőség zárt területen van. WC, zuhanyzó használata biztosított.  ( Ár: 1000 Ft/fő/nap ) (http://www.poroszlodelfinkikoto.hu/kikoto.htm)
Azok akik egy napra érkeztek, a szabad strand melletti parkolóban parkolhatnak.

Étkezési lehetőség, felfrissülést közvetlenül a  Szabad strand melletti kellemes hangulatú Tavirózsa Étterem biztosít, amelynek konyhája házias, finom, a kiszolgálás gyors. (http://www.poroszlodelfinkikoto.hu/vendeglatas.htm)

2013. augusztus 9-én minden zenekarral egyeztetünk, és fixáljuk a fellépési időpontokat telefonon, illetve e-mailen. Azokkal a zenekarokkal, akik több napra jönnek már a fellépés előtti nap elkészítjük az interjúkat. Augusztus 10-én reggel 8 órakor minden zenekarral találkozunk a regisztrációnál. 9:00 órakor már elkezdődnek a koncertek. (Ha megoldható lenne egy cuccal a fellépés, kevesebb idő menne el az átszereléssel.) Egy zenekar 30 percet lehet a színpadon, ebben benne van a fel- és a lepakolás is. Minden zenekarnak a harmadik számát rögzítjük kamerával, ami később felkerül az Egyesületünk honlapjára.

Nyeremények, utógondozás:
Meghívást kapnak a környező községek szervezői, együttműködő partnereink is, akik fellépési lehetőséget kínálhatnak az ifjú tehetséges zenekarok számára a környező községekbe, városokba.
Fő díj 50.000 Ft-os hangszervásárlási utalvány az Útirány Egyesület (www.utiranyegyesület.hu) és a Harmónia Hangszer és Zenemű-bolt (www.harmoniahangszer.hu) jóvoltából, ami minden zenekarnak jól jöhet.

A közönség díj  a Tavirózsa Étterem (www.tavirozsaetterem.hu) felajánlásával egy finom vacsora a zenekar részére.

Kulturális, fiataloknak szóló programokban bemutatkozási lehetőséget keresünk, társszervezetekkel, tehetségpontokkal felvesszük a kapcsolatot és  további segítséget nyújtunk a nyertes zenekaroknak.

2012-ben megalakult a SZIMOBE Vöröskeresztes csoport

3377 Szihalom, Hunyadi út 140.sz.

Köszönhetően a helyi adottságoknak, napjainkban is az egyik legdinamikusabban fejlődő szervezeti egység a Vöröskereszt. Mivel a hatványozottabban érezhetőek a szociális problémák, valamint a rászoruló lakosság száma, a Szervezet munkája nehéz, de ugyanakkor hálás feladat. Az elmúlt néhány évben olyan tevékenységek is bevezetésre kerültek, melyek teljesen új kihívást jelentenek az egész szervezet számára.

Ilyen a kifejezetten csak elsősegélynyújtás oktatással és vizsgáztatással foglalkozó - ügyfélszolgálat, vagy az akkreditált felnőttképzési intézmény.

Tevékenységünk:

Segíteni szeretne?

Örömmel köszöntjük a magyarországi adományozók egyre szélesebb táborában!
„Az igazi adomány olyan hasznos holmi, melyre adott életkörülmények között az adományozó is igényt tartana, ám lemond arról a nála nehezebb körülmények között élő embertársa javára.”
A Vöröskereszt az összekötő kapocs az adományozó magánszemélyek, vállalkozások és a nehéz körülmények között élő embertársaink között. A segélyezés a rászorultság alapján történik.

Minden hasznos adományra szükség van! Ha otthonában feleslegessé vált, tiszta, jó minőségű ruháival, gyermekjátékokkal, könyvekkel tud segíteni, adományát a területi irodáinkban várjuk, de a mindennapi rászorulói szükségletek kielégítéséhez örömmel fogadunk tartós élelmiszert, tisztító és tisztálkodási szereket.

ÖNKÉNTES EYPO 2013.05.11. (FÜZESABONY)